Skab en anderledes og spændende oplevelse og lad Rivsalt være midtpunktet på middagsbordet!
Indeholder salt fra Himalaya
Ny og gastronomisk madoplevelse
Rivsalt BBQ PRO er beregnet til brug under tilberedning af din mad og er egnet til både gas- eller kulgrill, det kan bruges i ovnen eller direkte på din induktions-, gas- eller elkomfurer. Det eneste du skal er blot at tilføje olie til den store saltoverflade og opvarme blokene langsomt for at skabe en sprudlende og gastronomisk madlavning. Du kan nemlig både grille kød, fisk, skaldyr eller grøntsager på BBQ PRO.
Du kan tilføje et ekstra twist ved at nedkøle blokkene, hvilket giver en smuk og sofistikeret serverering af sushi, frisk frugt eller is.
BBQ Pro-sætet indeholder en induktiv metalholder og to himalayan-saltblokke.
BBQ Pro er et stort produkt, der vejer på 8,5 kg og måler 38,0 x 22,5 x 6,5 cm.
Himalaya saltets madlavningsoverflade er 30 x 20 cm, og saltblokkene er 4,5 cm tykke. Tykkelsen, som også gør produktet tungt, er afgørende for at kunne grille ved høje temperatur. Blokke med mindre tykkelse er mere purøse og kan let knække.
Hygiejne ved Rivsalt
Salt er selvdesinficerende, og bakterier kan derfor ikke leve på salt. Saltet behøver som udgangspunkt ikke gøres rent, men har saltstykket ligget et stykke tid, uden at være i brug, kan det skylles eller tørres af med en fugtig klud. Foretrækker du at rengøre saltstykket fra Rivsalt efter brug, kan du blot skylle det under vandhanen. Saltet vil hurtigt tørre igen, og være klar til næste middag eller madlavning.
Følg nedenstående 6 trin og du får det mest velsmagende grill mad!
1. Før første anvendelse af saltblokken fra Rivsalt anbefales det, at du tørrer saltblokken af med en fugtig klud. Put herefter olie på overfladen, hvor maden skal tilberedes.
2. At varme saltblokken op tager tid - især de første par gange, du benytter saltblokken anbefales det at opvarmningen sker langtsomt.
Bruger du en kulgrill skal saltblokken som udgangspunkt ligge i modsatte side end kullet, for at undgå direkte varme. Bruges en gasgrill bør du tænde grillen ved laveste varme og opvarme saltblokken i minimum 15 ved laveste varme. Skru løbende op for varmen, og efter ca. 35 min. vil saltblokken være klar til brug (ca. 250o C - har du ikke et infrarødt termometer, kan du prøve at sprøjte lidt vand på blokken - forsvinder det straks burde saltblokken være varm nok).
3. Læg grillmaden på saltblokken. Er det første gang, du bruger saltblokken BBQ, så start ud med lidt af gangen, til du vænner dig til denne madlavningsproces. Husk at bruge køkkenredskaber af metal og ikke af plastik.
4. Når kødet og/eller grøntsagerne er færdige på grillen, tager du maden af og kan lade saltblokken ligge på grillen. Skrab eventuelle madrester af.
5. Før du rengører saltblokken, så lad den køle af i mindst en time. Brug en skuresvamp e.lign. til at tørre saltblokken af. Brug IKKE sæbe til rengøringen. Forsøg at holde saltblokken så tør som muligt gennem rengøringsprocessen, og tør evt. efter med en tør klud, viskestykke e.lign.
6. Bør opbevares tørt.
Salt er et kompliceret og uforudsigeligt stof, der kan derfor komme revner i saltblokken efterhånden, som den bruges. Saltblokken kan desuden tage farve med tiden afhængig af, hvad der bliver tilberedt på saltblokken.