Få fremgangsmetoden til at lave sprøde snacks af kød – perfekte på farten eller som tilbehør til øl!
Skrevet af Imerco · 8 februar 2024Beef jerky er tørret, velkrydret oksekød fyldt med vitaminer.
Det kan laves med alverdens smage og er en sund, proteinrig snack, som er oplagt at tage med på farten.
1 kg. skært oksekød uden fedtmarmorering f.eks. oksefilet
1/2 dl sojasauce
1/2 dl æbleeddike
1 spsk. røget paprika
2 spsk. muscovadosukker
2 fed hvidløg
1 rød finthakket chili
2 spsk. groft salt
Knust sort peber
Skær kødet i tynde skiver.
Bland ingredienserne til marinaden og kom kødstykkerne i.
Lad det trække i min. et par timer, men gerne natten over, i en tildækket skål i køleskabet.
Læg kødstykkerne på bakkerne i din dehydrator – husk de ikke må overlappe hinanden.
Dehydrer kødet ved 68 grader i ca. 7 timer.
Opbevar din beef jerky i lufttætte opbevaringsglas i 1-2 måneder ved stuetemperatur.
Frys dit kød ned inden du skal bruge det til beef jerky. Så er det nemmere at skære kødet i tynde skiver.
For at gøre beef jerkey-snacken ekstra deluxe, kan du snildt servere det sammen med tørret frugt som ferskner, ananas, banan osv.