Sådan dækker du et farverigt julebord

Sæt kulør på julebordet, og få gang i hyggen. Vi guider til, hvordan du dækker julebordet i røde, grønne eller blå nuancer.

Skrevet af Imerco, d. 03-12-2017 i Inspirér mig

Du har måske fået styr på juletræet, pakkerne og andestegen til juleaften, men hvad med borddækningen?

Tag udgangspunkt i en farve, der passer til din indretning og resten af din oppyntning. Med et farvetema på bordet gør du både bordet smukkere og borddækningen lettere for dig selv. Se her, hvordan du med få og enkle midler dækker et flot og farverigt julebord.

Få et farverigt julebord

Før du går i gang med at pynte op til jul, er det en rigtig god idé at tænke over et farvetema. På den måde får du en rød tråd i hele hjemmet, lige fra juletræet til bordet.

Et julebord i røde toner

 • Har du en rød juledug, har du allerede slået det røde tema fast på julebordet. Skab balance i looket ved at vælge pynt og service med diskrete røde detaljer. Det kan være et vinglas med røde slibninger eller lysestager med et rødt mønster på.
  • Hos blomsterhandleren kan du få det fineste bundt virginsk vinterbær. Sæt dem i en glasvase, og stil dem oven på en hvid dug. Så har du et fint, rødt indslag på bordet.
  • Er du ikke til den klassiske røde julefarve, kan du i stedet pynte bordet i bordeaux eller vinrøde nuancer. Du kan finde masser af vinrøde julekugler, som du kan bruge til en borddekoration. Du kan også flette julestjerner i de mørkerøde farver og lægge dem spredt hen over bordet.

   Det smukke grønne julebord

   • Gå efter en hvid dug, og lad de grønne nuancer komme fra glas, service og pynt. Vælg skåle og tallerkner med fine grønne motiver som grangrene med sløjfer, og find de charmerende grønne glas frem.
   • Har du god tid, så tag familien med i skoven, og saml løs af skovbundens guld. Du kan fx lade tjørnekvistgrene danne en løber på midten af bordet. 
    • Du kan også lave bordkort med en lille grankvist, som du binder fast på en hvid serviet med et manilamærke. Det er både en let og billig måde at pifte julebordet op på.

    Julebord dækket med Royal Copenhagen Riflet Jul stel og grønne krystalglas fra Imerco Home

    Læs også: Sådan dækker du det smukkeste julebord

    Giv dit julebord et blåt twist

    • Skab et klassisk udtryk med arvestykker og nyere service med blå detaljer. Har du musselmalet stel, er det en god anledning til at finde det frem. Du kan skabe et interessant look ved at mikse dine tallerkener, så hver anden tallerken er musselmalet, og hver anden er klassisk hvid. 
     • Hold det blå look enkelt ved at vælge en hvid dug, så det er de fine blå detaljer i servicen der står i fokus. Tilsæt gerne blå glas for et flot helhedsudtryk.
     • Tilsæt gerne naturlige elementer, som lysestager i træ. Det står fint til de blå og hvide farver. Og vil du lave et kreativt indslag på bordet, så saml nogle hvide sten, og skriv navne på med en blå tusch, og brug dem som unikke bordkort.

     Relaterede artikler

     Her er de perfekte mandelgaver
     Inspirér mig

     Her er de perfekte mandelgaver

     Vintertid: Gør de mørke aftener ekstra hyggelige
     Inspirér mig

     Vintertid: Gør de mørke aftener ekstra hyggelige

     Sådan dækker du det smukkeste julebord
     Inspirér mig

     Sådan dækker du det smukkeste julebord

     Opskrift på løgsuppe
     Inspirér mig

     Opskrift på løgsuppe