SousVide Supreme har forbedret det originale vandbad og gjort den toptunet til det professionelle køkken. Designet er optimeret for nemmere håndtering og den er HACCP (NSF) godkendt for at kunne indgå i virksomheders egenkontrolprogram. Dvs. at den lever op til alle krav, der stilles til udstyr i caféer og produktionskøkkener.
Præcis temperaturstyring (højst med +/- 0,5 °C i gennemsnit) Lydløs og energieffektiv Tilbereder op til 3 kg kød - mad til 6-10 personer
Mange spændende features
Med Sous Vide Supreme Chef SVS10CNEU får du den ultimative saft, kraft og smag ud af dine ingredienser. Denne vandovn er den største af modellerne med en kogekapacitet på hele 10 liter vand.
Mange tror, at det er dyrt at tilberede Sous Vide, da maskinen ofte er i brug i mange timer ad gangen. Men sandheden er, at strømforbruget er overraskende lavt. Der bliver fx kun brugt 1,4 kWh på at opvarme vand fra den kolde hane ca. 7 °C op til 95 °C.
Hvis du bruger vand fra den varme hane ca. 50 °C, bruger den kun 0,8 kWh. Ved en varmholdelse på 55 °C, bruger SousVide Supreme Chef 0,04 kWh pr time. Ved en varmholdelse på 75 °C, bruger den blot 0,05 kWh pr time.
Velsmagende aftensmad til hele familien
Supreme Chef er udført i et stilrent design i børstet, rustfrit stål, der ikke fylder meget på køkkenbordet. Det brugervenlige betjeningspanel er stænktæt og nemt at rengøre.
Vandtemperaturen styres med den stabile og præcise PID, der regulerer temperaturen med en nødagtighed på +/- 0,5 °C. Der medfølger en rist til bunden, der giver god vandcirkulation samt et stativ, der sørger for optimal placering af dine madvarer.
Supreme Chefs optimale arbejdstemperatur er 30-99 °C (indstilles med 0,5 °C intervaller). Timerfunktionen har minutintervaller og kan indstilles på 1 min og 99 timer. Bemærk, vakuumposer og vakuumpakker skal tilkøbes.
Hvad er en Sous Vide?
Udtales ”su veed” og er et fransk udtryk, der betyder ”under vakuum” eller ”under tomhed”. Maden tilberedes ved en lav og præcis temperatur over en længere periode – en slags langtidstilberedning.
Du vakuumpakker kød, grøntsager eller fisk i en pose og lægger den i et vandbad, som skal have en særlig temperatur, der passer den pågældende fødevare. Der benyttes vandbad, da vand har en fantastisk evne til at overføre varme. Det gør metoden meget energieffektiv, hvilket er en fordel, når maden tilberedes over længere tid.
Sørg for, at der er vand i vandbadet, før du tænder for maskinen. Sæt strøm til og tryk på tænd/sluk-knappen i 3 sekunder. Indstil den ønskede temperatur (celsius eller fahrenheit), indstil tilberedningstiden og tryk start.
Vandet varmes op og indikatorlampen lyser grønt, når den ønskede temperatur er nået. Læs brugsanvisningen for yderligere information vedrørende tilberedning med Supreme Chef.