Med denne bageform har du plads til at bage 6 små rugbrød eller sandkager (6 x 160 ml). Det kunne fx være, at du ville bage en portion skolebrød til børnenes madpakke – så er denne silikoneform fra Lékué helt perfekt til formålet (se opskrift på mini-rugbrød). Du stiller brødformen direkte på bageristen for det bedste resultat. Bageformen tåler at komme i opvaskemaskine og tåler op til 220 grader i ovnen.
Opskrift på minirugbrød
De små minirugbrød er perfekte til børnenes madpakker. De er sunde og har en god størrelse, og så er de lige til at gnave af. Mon de ikke også bliver et hit i de voksnes madpakker?
Hullerne måler L 8,5 x B 5,5 x H 4 cm
Du skal bruge:
50 g gær, 1,5 dl vand, 5 dl tykmælk, 450 g rugmel, 150 g hvedemel. 2 spsk. olivenolie, 100 g solsikkekerner el. opblødte rugkerner, 1 spsk. salt.
Fyld: 1 spsk. Lakridspulver, 2 spsk. chokoladeknapper, 1 spsk. blåbirkes - og evt. lidt hakkede mandler.
Sådan gør du:
Opløs gæren i lunken vand, rør tykmælken i, tilsæt resten af ingredienserne og ælt i ca. 10 minutter. Del dejen i 3 og tilsæt henholdsvis lakridspulver, chokoladeknapper og ½ spsk. birkes. Lad dejene hæve i 2 timer. Fordel dejen i små forme. Drys med lidt lakrids (og evt. lidt hakkede mandler, chokoladeknapper og birkes. Bag minirugbrøddene i ca. 30 minutter ved 190 grader. Lad brødene køle af på en rist.