Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*. Brug koden: SHOPAMOK
Søg varer og brands
Jul

ADVENT

Deluxe Homeart

Real Flame LED Bloklys

Ø 7,5 x H 10 cm - Stearin - Hvid

Pris109.95
Fragt fra 19.00
Kun hos Imerco

CASA Living

Imerco Home LED Stagely...

H 4 cm - Plastik/voks - Hvid

Pris39.95
Tilbud19.95
Fragt fra 19.00
Kun hos Imerco

CASA Living

Imerco Home LED bloklys

H 10 cm - Plastik/voks - Hvid

Pris99.95
Tilbud69.95
Fragt fra 19.00

Normann Copenhagen

Heima Lysestage

H 20,4 cm - Støbejern - Sort

Pris419.95
Tilbud251.95
Fragt fra 19.00
Kun hos Imerco

CASA Living

Imerco Home LED Stagely...

H 1,5 cm - Plastik/voks - Hvid

Pris49.95
Tilbud24.95
Fragt fra 19.00

Klarborg

Lysnisser Kit, Kleo, Ma...

H 5 cm - Keramik - Brun/ Rød

Pris249.95
Tilbud239.95
Fragt fra 19.00

Klarborg

Lysestagesæt - 4 stk.

H 3 cm - Keramik - Rød/ Brun

Pris249.95
Tilbud239.95
Fragt fra 19.00
Kun hos Imerco

Casa Christmas

Bloklys

Ø 6,8 x H 15 cm - Stearin - Hvid/sølv/guld

Pris59.95
Tilbud29.98
Fragt fra 19.00Kun 2 tilbage

Novoform

Lysestage

H 17 cm - Metal - Matsort

Pris349.95
Tilbud199.95
Fragt fra 19.00
Filter
Vis kun varer på lager online

 • Vis kun tilbud

  Advent

  Mens vi venter

  Ventetiden op til jul kan være lang – særligt når det er koldt og mørkt udenfor. Men midt i mørket dukker adventstiden op, og spreder lys og hygge i julehjemmene. Selvom adventstiden kan være travl, fordi der skal være styr på julegaver, juletræ, adventskrans og andre juleforberedelser, så giver adventsdagene anledning til hygge med sine nærmeste. Det er altså nogle kærkomne dage, hvor man kan lade julefreden sænke sig. Og så snart 1. søndag i advent nærmer sig så ved vi jo, at julen er lige om hjørnet, og dét i sig selv skaber glæde og julestemning.

  Hvad er advent?

  Advent er perioden frem mod jul, der markerer ventetiden inden Jesubarnets fødsel på juledag d. 25. december. Man kan derved sige, at det er forventningen om Jesu ankomst, som fejres ved advent. Nu til dags er adventen dog nærmere blevet et symbol på ventetiden frem mod juleaften d. 24. december. For at bygge stemningen op til jul bruger mange adventskransen som nedtælling mod julen, hvor ét nyt lys tændes hver søndag. Desuden er der mange, der udveksler adventsgaver til hinanden for at ’varme op’ til de mange pakker der bliver givet juleaften og for at gøre den søde juletid endnu sødere.

  Hvad betyder advent?

  Advent kommer af ’Adventus Domini’ på latinsk, og betyder ’Herrens komme’ på dansk. Advent er altså ventetiden mod jul, inden Jesubarnets fødsel på juledag d. 25. december, som regnes for Jesu fødselsdag.

  Hvornår er det sidste søndag i advent?

  Advent falder altid på de fire sidste søndage før jul. I 2021 ligger den første adventssøndag d. 28. november, og den sidste adventssøndag falder d. 19. december.

  Hvor stammer traditionen advent fra?

  Traditionen med advent er en gammel tradition som engang symboliserede bod og beredelse. Dengang fastede man som forberedelse til julen – at undvære noget godt i en periode skulle nemlig styrke længslen efter, at højtiden begyndte, og fasten skulle ligeledes samle opmærksomheden om julens åndelige indhold.

  I dag er det en anledning til samvær og hygge med familien, hvor man samles om julen. Vi bruger adventskransen som nedtælling til juleaften. Hver søndag tænder vi et lys mere i adventskransen, indtil de alle fire brænder, og juleaften står for døren.

  Adventskranse

  Adventstiden hænger uløseligt sammen med adventskransen, som for mange symboliserer selve adventen. En adventskrans er en fin måde at tælle ned til julen på, og der er heller ikke noget hyggeligere end en adventskrans med fire lys i, når der skal skabes hygge og varme. Samtidig er en adventskrans en af mange skønne juletraditioner, som mange holder fast i – og man kan sagtens forstå hvorfor. En adventskrans opbygger nemlig stemningen, når der tændes ét lys ad gangen hver søndag frem til jul og så er den dekorativ og spreder masser af julestemning. Mangler du inspiration til din adventskrans har vi samlet fire fine adventskranse.

  Hvad symboliserer en adventskrans?

  Adventskransen symboliserer masser af historie. Adventskransen er nemlig en juletradition, der kom til Danmark fra Tyskland omkring 1. verdenskrig. Dengang pyntede man kransen med fire lys samt røde og hvide bånd, som symboliserede håb, frihed og danskhed. I 1950’erne spredte traditionen sig til resten af Danmark, og har lige siden været en folkelig tradition. I dag symboliserer den dog mest af alt nedtællingen frem mod jul, og kan have forskellig form, farve og udtryk.

  Adventsstager

  Er du ikke den kreative type, eller kniber det med dine blomsterbindings-evner, så kan du heldigvis få fingrene i en smuk adventsstage, som du hurtigt kan gøre julet og dekorativ med få midler. Mangler du inspiration til hvordan du styler din adventsstage eller mangler du en smuk stage kan du finde masser af inspiration på denne side. Og du kan endda genbruge adventsstagen og nemt skifte udtrykket fra år til år. Du kan selvfølgelig også lade den stråle i al sin enkelthed, alt efter, hvad du mest er til. Uanset spreder en adventsstage masser af hygge og julestemning med de stemningsfulde lys, der skaber masser af varme i julehjemmet.

  Adventslys

  Adventskransens fire lys symboliserer de fire adventssøndage inden jul, og der tændes et lys hver søndag. Første søndag i advent tændes et lys, anden søndag tændes både det første og et nyt og så fremdeles. Uanset om de er i en adventskrans eller adventsstage, så skaber adventslys masser af hygge og varme. Desuden er det en hyggelig og visuel måde at tælle ned til juleaften.

  Hvornår må man tænde adventslys?

  Traditionen tro må man tænde adventslys hver søndag i advent. Der tændes et nyt lys i kransen hver søndag i advent og den fjerde søndag i advent tændes alle fire lys.

  Adventskalender

  Julen er fyldt med skønne og hyggelige traditioner. En af de hyggeligste er uden tvivl at give små eller store adventsgaver til dem man holder af – og selvfølgelig også at modtage dem. En adventskalender er en pakkekalender, hvor man åbner en gave hver søndag i advent frem til jul. Det spreder en særlig glæde, når man hver søndag frem mod jul kan se frem til en adventsgave, som ens nærmeste har lagt tanker og overvejelser bag.

  Hvorfor giver vi adventsgaver?

  Vi giver adventsgaver for at forkæle hinanden op til jul og for at opbygge julestemningen frem til juleaften. Typisk er det forældre, der giver deres børn små pakker, så spændingen ikke bliver for stor før juleaften. Nogle forældre giver adventsgaver hver søndag i advent, og andre giver en klassisk pakkekalender med små gaver hver dag i december måned.

  Find alt tid advent hos Imerco

  Hos Imerco finder du skal bruge for at skabe en hyggelig adventstid. Du kan finde adventsstager, færdige adventskranse, stearinlys, LED lys m.m. i vores sortiment. Skal du give adventsgaver eller lave en adventskalender, kan du finde masser af gaveidéer til både store og små gaver. Du kan ligeledes finde masser af inspiration til advent iblandt vores kategorier, hvor vi har masser af julepynt og adventssager, som med garanti vil skabe masser af julestemning i adventsdagene.