Opskrift på gløgg med granatæble og appelsin

Juletiden er lig med gløgg. Og hvorfor ikke spice den traditionelle gløgg op med lidt granatæble, som en lækker luksusversion? Her får du opskriften på granatæblegløgg med appelsiner i.

Skrevet af Imerco, d. 16-12-2020 i Inspirér mig

Ingredienser (til 4 pers.):

1 flaske rødvin (75 cl)
2,5 dl granatæblejuice
2 appelsiner, saften heraf
75 g sukker
1 kanelstang
5 hele stjerneanis
5 hele nelliker
1 usprøjtet appelsin i skiver
1 granatæble, kernerne heraf

Sådan gør du:

Varm forsigtigt rødvin, appelsinsaft, granatæblejuice, krydderier og sukker på i en gryde. Det må ikke koge, da alkoholen så fordamper. 
Skyl den usprøjtede appelsin og skær den i skiver til gløggen, lad det stå og varme på medium varme i ca. 15 minutter. 
Sluk for varmen og lad det trække 30-60 minutter og si herefter krydderier og appelsinerne fra. 
Gem appelsinerne til servering. Server gløggen godt varm og tilsæt hver kop 1 spsk. granatæblekerner og appelsinskiver, der er skåret i mindre stykker.

Psst! Kanden og koppen på billedet er fra Eva Trio Legio Nova.

 
Se alt Eva Trio Legio Nova her

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Nem julemad - pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Nem julemad - pulled duck i slowcooker