Find inspiration til, hvilket keramik, der passer i dit hjem
Imerco og Imerco Home
Sponsorerer "Keramikkamp" på TV2
Bliv klogere på keramik herunder

Har du også interesse for den smukke keramik, så læs med her på siden og bliv klogere på keramikkens verden og find inspiration til keramik til hjemmet. 

Bliv klogere på keramik
Læs guiden her
Keramik til blomster
Se udvalget
Porcelæn til bordet
Se udvalget
Stentøj til alle lejligheder
Se udvalget

Populært keramik

En klassiker i nye klæder
Se alt porcelæn fra Eva Trio
Historisk håndværk
Se alt keramik fra Kähler
Stentøj til hverdagen
Se alt stentøj fra Casa
Dansk design til hverdagen
Se alt porcelæn fra Rosendahl
Borddækning med et personligt præg
Se alt stentøj fra Bitz

Bliv klogere på vasens tilblivelse med Michael Geertsen

Hvad er keramik?

Keramik er en samlet betegnelse for produkter lavet af brændt ler. Af de mange typer keramik, er de mest kendte den hvide porcelæn og det rå stentøj.

Keramik har som håndværk eksisteret i flere tusinde år – endda også før vor tidsregning. I Danmark er den stolte tradition inden for keramik genopstået de senere år, hvor kunsthåndværket igen er sat i fokus og har fået en plads i vores hjem. Moderne keramik tager sig ud med respekt for traditionerne og håndværkets historie, men udfordrer de traditionelle former.

Den danske keramik har i mange år været forbundet med den rene, minimalistiske og nordiske stil, hvor enkelthed og lyse farver dominerede designet. Men det nordiske udtryk bygger også på en tråd, der trækker sig til den rå og barske natur. Her er keramikkens look karakteriseret ved mørke nuancer, ru overfalder og et individuelt udtryk, hvor eksperimenterende brændemetoder giver hvert produkt et unikt design.

Alt keramik er skabt fra en klump ler og er dermed et levende materiale. Du kan derfor opleve små forskelle i dit stel, vaser eller andet keramik. Men det er også charmen ved hvert stykke design. Det er de små forskelle, der fascinerer og gør keramik til et unikt håndværk.

Hos Imerco og Imerco Home har vi et stort udvalg af håndlavet keramik til bordet og til boligen. Gå på opdagelse i tallerkener i farverigt stentøj, hvide elementer i porcelæn og de rå og rustikke krukker og vaser i al slags keramik.