Tagine med kylling, citron og oliven

Er du også vild med det marokkanske køkken? Det er vi her hos Imerco, og netop derfor er vi særligt glade for det franske mærke Emile Henry. Emile Henry leverer udstyret til den nordafrikanske madlavning, og her giver de dig opskriften på en klassisk tagine med saltede citroner.

Til 6 personer

Ingredienser

1 kylling (ca 1,5 kg), parteret
2 hele saltede citroner i skiver
100 g oliven
3 hakkede løg
1 tsk revet ingefær
1 tsk saffron
1 bundt bredbladet persille
1 tsk friskhakket koriander
Saften fra 2 pressede citroner
5 spiseskeer olivenolie
1 spiseske smør

Salt og peber

 

Sådan gør du:

Varm Emile Henry taginen op på komfuret og steg kyllingestykkerne i smør og olivenolie med løg, bredbladet persille, ingefær, saffron, salt og peber.
Kom 3 glas vand og de skiveskårne citroner i taginen. Sæt låget på, og lad retten simre i 30 minutter. Tilsæt lidt vand undervejs, og rør rundt i ny og næ.

Kom citronsaften og koriander i taginen, og lad den simre videre i 15 minutter. Kom oliven i retten, så snart den har simret færdig og server i taginen.


Saltede citroner er en uundværlig del af det marokkanske køkken. Det er nemt at lave og kan holde sig i op til flere måneder.

Sådan laver du selv saltede citroner:
Tag 1 kg skyllede citroner og gnub dem godt ind i groft salt. Dæk citronerne til med saltet (1 kg) og lad dem trække i 12 timer. Kom bagefter citronerne i en stor nok beholder med salt og en håndfuld laurbærblade; dæk det med vand og tilføj ca 10 spiseskeer eddike – så undgår du, at citroner bliver brune. Tilsæt 10 spiseskeer jordnøddeolie og lad blandingen stå i 1 uge ved stuetemperatur.