Jordbærtærte

I Imerco elsker vi hjemmebag, og jordbærtærten ligger altid højt på vores hitliste. Tærten er frisk, sommerlig og smager pragtfuldt. Server den til studentergildet, barnedåben, vejfesten, den store fødselsdagsbuffet, eller tag den med på jobbet og gør kollegerne glade. Husk, du får den bedste tærte, når du bruger det rigtige grej og de bedste råvarer.

Bund:

200 g smør
300 g mel
50 g sukker
1 æggeblomme
200 g mørk chokolade
150 g marcipan
 

Vaniljecreme:

1 vaniljestang
2 dl mælk
2 æggeblommer
1 spsk. majsstivelse
2 spsk. sukker
En kvart liter piskefløde

Fyld:

500 g jordbær
2 spsk. ribsgelé

Gør sådan:

Lav bunden ved at blande mel og sukker i en skål og smuldret smørret deri. Tilsæt æggeblommen og saml dejen. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og læg den forsigtigt over i en tærteform. Formen skal have en diameter på ca. 30 cm. Bag tærtebunden i 20 minutter ved 180 grader.

Når bunden er kølet af, smelter du chokoladen og smører den forsigtigt på tærtebunden, til den er dækket af et tyndt lag. Inden chokoladen stivner, ruller du marcipanen ud i et tyndt lag og lægger den forsigtigt på den chokoladeovertrukne tærtebund. 

Begynd på cremen ved at skrabe vaniljekornene ud af vaniljestangen. Du kan med fordel skille kornene ved at blande dem med en knivspids hvid sukker. Rør vaniljesukkeret sammen med æg og majsstivelse, varm mælken i en gryde og kom blandingen i. Rør konstant til cremen tykner, og tag den af varmen. Hæld cremen over i en skål og lad den køle af. Pisk fløden til en let skum og bland den forsigtigt i den kolde vaniljecreme.

Fordel den færdige creme på tærtebunden. Rens og skær ca. 500 g jordbær i halve og fordel dem på tærten. Smelt 2 spsk. ribsgelé i en gryde, hæld det over jordbærrene og lad det stivne.


TIP: Vaniljecremen og bunden med chokolade og marcipan kan du sagtens lave, dagen inden du serverer tærten.

Cook & Baker Sifon
Kun hos os
13
Cook & Baker Sifon
0,5 liter - Rustfrit stål
Pris
399,95
Optjen 27 kr. (medlem)