Blommechutney

Til ostebordet eller på nybagt brød - Kilners blommechutney er en vinder, og den er smadder nem at lave. Husk at sterilisere dine Kilner patentglas, inden du hælder chutney og marmelader på. God fornøjelse!


Giver 2 kg

Ingredienser:

1 kg udstenede, hakkede blommer
3 finthakkede zittauerløg
100 g finthakkede, tørrede tranebær eller rosiner
3 spiseskeer fintrevet ingefær
1 spiseske sennepsfrø
1 spiseske kommen
1 spiseske paprika
1 spiseske chiliflager
750 ml rødvinseddike
2 spiseskeer salt

500 g muscovado sukker

 

Gør sådan:

Bland alle ingredienserne undtagen sukker og salt i en stor gryde og bring det i kog.

Så snart det koger, skruer du ned for varmen, lægger låg på gryden og lader det simre i 10 minutter, til blommerne er møre.

Tilsæt sukker, 2 spiseskeer salt og opløs det i chutneyen ved at røre godt rundt.

Lad chutneyen koge uden låg i 25-30 minutter, husk at røre i den i ny og næ, så den ikke klistrer sig til gryden.

Hæld chutneyen op i dine steriliserede Kilner glas og luk til med enten låg eller gummiring, afhængig af hvilke glas du bruger. Åbn og nyd først blommechutneyen efter 2 uger, så den når at sætte sig.

 

Server blommechutneyen på ostebordet eller smør den på ristet brød.

Chutneyen kan holde sig i 6 måneder på køl.

 

Kilner Firkantet Patentglas
Spar
38%
1
Kilner Firkantet Patentglas
0,5 liter - Glas - Klar
Tilbudspris
24,95
Spar
15,00
Førpris
39,95
Cook & Baker Urtekniv
Spar
50%
1
Cook & Baker Urtekniv
L 12 cm
Medlemspris
74,95
Medlemsrabat
75,00
Ikke medlem
149,95