Indtast søgeord
Image Map

Kay Bojesen

Ikonisk håndværk

Kay Bojesen står bag en lang række designklassikere, heriblandt Livgarden fra 1942, aben fra 1951 og søpapegøjen fra 1954.

De ikoniske træfigurer appellerer til både børn og voksne verden over, ikke mindst på grund af den høje kvalitet og det tidsløse danske design.

Fundet 32 matchende produkter
Henter flere produkter...vent venligst

Kay Bojesen Denmark

En Kay Bojesen figur er en gave, der bliver ved med at sprede glæde og godt humør. En gave, man har lyst til at beholde resten af livet.

Efter at have været i lære som sølvsmed hos Georg Jensen blev Kay Bojesen færdiguddannet i 1910. Han begyndte i 1930’erne at dyrke sin interesse for at arbejde i træ og skabte herefter den velkendte serie af trædyr, der alle tager udgangspunkt i Kay Bojesens filosofi om, at design skal være rundt, blødt og føles godt i hånden.

Det var aldrig tanken bag Kay Bojesens trædyr, at de skulle være tro kopier af de levende dyr, som børnene børn så, når de besøgte zoologisk have; de skulle i stedet være fantasifulde figurer med smilende linjer. Det er bl.a. det, der gør, at aben og elefanten er kendt og elsket af så mange mennesker verden over.

I 1952 blev Kay Bojesen udnævnt til Kongelig Hofleverandør efter langvarig og regelmæssig samhandel med hoffet.